“Ruta de l’esquirol” – Rutes saludables amb el nostre amic de 4 potes

“Ruta de l’esquirol” – Rutes saludables amb el nostre amic de 4 potes

Avui us presentem una ruta senzilla que podeu fer acompanyats de la vostra família (nens i adults) i dela vostra mascota. Tots podreu gaudir de la natura, la llibertat i l’aire pur i que us permetrà deixar aparcat en un racó del cervell, l’estrès i les preocupacions del dia a dia. És el vostre moment, moment de compartir la natura amb aquells que més estimeu, per tant, a disfrutar d’aquest privilegi que és viure a la comarca del Maresme.

Ruta de l’esquirol

Ens endinsem en la contrada de Sant Mateu on podrem arribar al punt més alt on es troba a 499 metres d’altitud. Tota l’excursió que us presentem té una durada de 14 Km, per als més mandrosos i hi ha punts més propers on poder deixar el vehicle!

 

Per trobar el punt de sortida de la ruta, cal dirigir-se a Premià de Dalt, pujarem per la Riera de Premià que ens durà directament al Parc Arqueològic de la Cadira del Bisbe, antigament anomenat Turó dels Dos Pins. Tota l’àrea és un poblat ibèric que va tenir la seva màxima activitat entre els segles IV i III a.C. Des de aquest punt, trobarem senyalitzada la ruta a l’Ermita de Sant Mateu.

 

Comencem amb una pujada que s’endinsa en el bosc mediterrani on les alzines, els pins, els garrofers i el romaní són els protagonistes. En aquest moment cal fer un avís. Al ser una zona amb molts pins, els mesos de febrer a juny és probable trobar erugues de processionària i, per tant, hem d’anar amb compte de que la nostra mascota no n’ingereixi cap (veure post de processionària).

Si anem tranquils, tot i que portant la nostra mascota serà complicat, podem veure algun que altre esquirol que volta per les branques dels arbres. Aquests rosegadors passen gran part del seu temps recol·lectant llavors o rosegant pinyes.

 

Seguint tot amunt de la pujada, a mà dreta ens quedarà la masia de Can Bernardó i a l’esquerra una estació d’energia elèctrica. Hem d’agafar la pista cap a l’esquerra i a pocs metres trobarem la indicació de la Font de Sant Mateu, que es troba baixant una petita pendent a la dreta del camí. És un bon punt per descansar una mica, beure aigua i agafar forces per acabar ja l’últim tram. Tornem a prendre la pujada i seguim la pista cap amunt. De seguida trobarem a mà dreta uns tancats on viuen uns quants cavalls tords en semi llibertat i, més endavant, a mà dreta una masia modernista que acull a cavalls, ponis, cabres, ovelles, oques i algun que altre ànec coll verd. Aquí tenim l’oportunitat d’ensenyar als més petits com són i com viuen els animals de granja. En aquest punt és important que si la nostra mascota no està acostumada a veure aquests tipus d’animals, la portem lligada per prevenir qualsevol tipus d’accident.

 

Un cop visitats els animals de la masia, si reculem i agafem la pista a mà Esquerra ens portarà directes a l’Ermita de Sant Mateu. Aquest serà l’objectiu final de l’excursió una petita i acollidora ermita en la que tranquil·lament podem entrar i agrair tant magnifica excursió.

 

Ben aviat us descobrirem altres rutes que podreu fer amb els vostres!