La importància de la cura dental del teu gos

La importància de la cura dental del teu gos

La importància de la cura dental del teu gos

Una bona higiene dental és essencial per a la salut i el benestar del teu gos. als gossos per prevenir malalties dentals i sistèmiques. Si la higiene dental no es manté adequadament, pot conduir a una varietat de problemes de salut als gossos:

– Malaltia periodontal i gingivitis: Són malalties inflamatòries que afecten les estructures que envolten les dents, com les genives. Si no es tracten, poden provocar la pèrdua de dents dels nostres gossos i fins i tot la propagació d’infeccions a diferents parts del cos.

– Abscessos dentals: La infecció dental es pot propagar als teixits circumdants i provocar abscessos dentals dolorosos.

– Infeccions sistèmiques: Els bacteris de la boca poden propagar-se a altres parts del cos a través del torrent sanguini i provocar infeccions sistèmiques al cor, els pulmons, el fetge i altres òrgans.

Consells de neteja i higiene dental en gossos

Per poder evitar aquestes malalties cal mantenir les dents i genives del gos saludables:

1. Una dieta adequada i saludable d’acord amb la raça i el pes del teu gos: pot ajudar a mantenir les dents del teu gos netes i fortes. Opta per aliments de qualitat i evita donar-li llaminadures dures o enganxoses.

2. Raspallat freqüent. El raspallat diari, igual que en les persones seria l’ideal, és la millor manera de mantenir les dents del teu gos netes. En cas de no poder fer-ho diàriament, es recomana fer-ho de forma setmanal. Fes servir un raspall de dents suau i una pasta dental dissenyada per a gossos. Podeu començar amb sessions curtes i augmentar gradualment el temps fins que l’animal es vagi sentint més còmode.

3. Joguines masticables i especials per a neteja dental: Proporciona al teu gos joguines masticables com a ossos de cuir cru o joguines de goma amb textures rugoses que poden ajudar a netejar les dents mentre mastega.

4. Controla la placa: La placa dental pot provocar problemes de salut bucal al teu gos. Usa productes per al control de la placa, com additius per a l’aigua o menjar i snacks especials.

5.Revisions dentals regulars: Les revisions dentals regulars poden ajudar a detectar problemes dentals d’hora. Consulta el teu veterinari sobre la freqüència adequada de les revisions dentals per al teu gos. La neteja dental veterinària és fonamental per evitar malalties i netejar zones on un producte o el propietari des de casa no ho pot fer.

L’Hospital Veterinari Garbí a Barcelona pot ajudar-te amb la salut dental del teu gos. Ofereixen serveis d’odontologia veterinària, incloent-hi neteges dentals, extraccions dentals i tractament de malalties dentals. També et poden proporcionar assessorament sobre la higiene dental a la llar i la nutrició adequada per a la salut dental i dietètica del teu gos. No dubtis a contactar amb nosaltres o demanar cita per a més informació o ser tractat per un dels nostres especialistes.