Desparasita a la teva mascota. Arriba la primavera!

Desparasita a la teva mascota. Arriba la primavera!

Amb l’arribada de la primavera comença el bon temps i pugen les temperatures, el que significa l’arribada de tot tipus de paràsits que poden afectar a la teva mascota i convertir-se en una gran amenaça per a ella. La prevenció és la millor manera de protegir el teu gos o gat dels paràsits.

Què són els paràsits?

Un paràsit és un organisme que viu sobre un organisme hoste o al seu interior i s’alimenta a costa d’aquest i poden arribar a causar malalties molt greus si no es tracten de manera correcta.

Existeixen molts tipus de paràsits que poden infestar al teu pelut i els podem diferenciar en paràsits interns o paràsits externs, depenent d’on es trobin.

 

Paràsits externs

Els paràsits externs són aquells que es troben per fora del nostre gos o gat, enganxats a la pell o al pèl. Encara que es trobin per fora de l’organisme els poden causar danys greus. Alguns exemples de paràsits externs són:

  • Les garrapades. Poden arribar a tarnsmetre malalties també als humans
  • Les puces. En són un problema tot l’any i solen habitar jardins, parcs, sofàs, catifes o fins i tot al llit del teu gos. Provoquen picors i en alguns casos poden desenvolupar una dermatitis al.lèrgica.
  • El flebòtom. Un mosquit encarregat de transmetre la leishmaniosi.

Paràsits interns

Aquests solen ser els més perillosos, ja que són més difícils de detectar i solen descobrir-se quan ja han fet mal al vostre pelut. Alguns exemples de paràsits interns són:

  • Cucs pulmonars. Són uns paràsits de mida petita que viuen al torrent sanguini dels pulmons del teu gos. Alguns dels símptomes que poden ocasionar són problemes respiratoris com tos i poca tolerància a l’esforç físic, o en casos més greus, problemes de sagnat.
  • Dirofilària. Poden arribar a causar cardiopaties al teu gos.
  • Áscaris o cucs rodons. Són uns dels paràsits més habituals en gossos, es transmeten mitjantçant la femta. Poden causar diarrees, vòmits, tos, o pneumònia o sagnats en els casos més greus.

 

Consells per desparasitar la teva mascota aquesta primavera

Per minimitzar el risc de contraure paràsits, és important fer una desparasitació preventiva amb l’ús de fàrmacs antiparasitaris especialment dissenyats per als vostres peluts actuïn de forma eficaç eliminant paràsits interns o, en el cas dels paràsits externs, que també que tinguin una acció repel·lent, duradora i segura .

Les característiques ideals que hauria de reunir el producte antiparasitari ideal són:

1. Com més gran sigui el nombre d’espècies diferents de paràsits que cobreixi millor, per no haver d’administrar molts productes diferents.

2. El fàrmac ha de tenir una gran eficàcia.

3. Ha de ser una substància que no sigui nociva ni provoqui efectes secundaris.

4. Finalment, que sigui fàcil d’administrar.

 

Si creieu que el vostre gos o gat pot tenir paràsits, us recomanem consultar al vostre veterinari i establir un calendari de desparasitació interna i externa per eliminar els paràsits existents i evitar que torni a passar. Per qualsevol dubte, també ens podeu trucar a l’Hospital Veterinari Garbí al telèfon 93 759 15 70, oberts les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.