Consells per passejar el gos en dies de pluja

Consells per passejar el gos en dies de pluja

Tot i ploure o fer mal temps, tinguem un cadellot o un gos adult, sortir a passejar amb la nostra mascota i que fagin les seves necessitats és una de les moltes responsabilitats de tenir una mascota.

 

Passejar gos sota la pluja

Consells per passejar el gos sota la pluja

Què fem amb els passejos del gos els dies que plou? A continuació us oferim alguns trucs i consells que us poden ajudar en aquests dies de puja.

 

1. Jocs amb els gossos dins de casa.

Els gossos necessiten exercitar-se i estimular la seva ment, també els dies de pluja. Els jocs per a gossos ajuden a que la vostra mascota gasti energia a casa abans de sortir a fer les seves necessitats i, així, podrem reduir el temps de passeig sota la pluja. Existeixen jocs casolans per estimular la seva ment, com jocs de rastreig (amagar llaminadures i jugar a que les trobin), jocs d’agility (ensenyar a la nostra mascota a saltar obstacles com coixins, caixes o fins i tot cadires), o tirar-li la pilota si teniu un passadís o escales.

 

2. Passejos sota la pluja amb la roba adequada.

Els dies de pluja varien en funció del lloc de residència, però, més o menys dies, plourà.  Si el vostre gos ho passa malament els dies de pluja, una solució és tenir roba adequada per a ell. Un impermeable o una capa d’aigua és econòmic i permetrà que la teva mascota estigui protegida de la pluja i del vent. El nostre paraigua també pot ajudar a protegir-lo de l’aigua.

Existeixen altres vestimentes com botes d’aigua i fins i tot paraigües canins.

 

3. Retallem el temps dels passejos

Per alguns gossos passejar sota la pluja és una situació incòmoda, sobretot si plou molt. Realitzar jocs amb ells a l’interior de casa ens permetrà retallar el temps dels passejos.

 

4. Passejos sota la pluja al parc caní

Els gossos necessiten córrer i gastar energia, però sota la pluja no és fàcil aconseguir-ho. Si els jocs a l’interior de casa no han estat suficients, una bona solució són els parcs canins, ja que et permeten deixar anar el gos i que pugui córrer i jugar lliurament ajudant a que es cansi més ràpidament.

 

5. Evitar que el gos begui aigua de les basses

Els gossos no tenen manies i si tenen sed beuen aigua, fins i tot, d’un bassal. Per ells és una cosa normal que farien si visquéssis en un estat salvatge. Lamentablement, la pluja arrastra brutícia, substàncies que poden resultar perilloses per ells, o poden acumular bactèries causant-li enfermetats com la leptospirosis.

 

6. Cansar-lo abans d’arribar a casa

El passeig sota la pluja, si no es porta la roba adequada, farà que el nostre gos arribi a casa mullat, necessitant una sessió d’assecat abans d’entrar o, fins i tot, un bany calentó si s’ha mullat en excés.

Arribar a casa cansat i tranquil és la millor manera de reduir l’estrés que per a molts gossos això suposa. Cal assecar-los per evitar que baixin les seves defenses o agafin un refredat.

 

7. Després del passeig, descans

Després de passeig i de l’assecat, cal oferir-li un llit en una zona calenta de la casa, sense corrents d’aire ni humitat, on pugui descansar tranquil.