Excursió nocturna al Monestir de Sant Llorenç del Munt

Excursió nocturna al Monestir de Sant Llorenç del Munt

Excursionistes intrèpids! Avui us animem a calçar-vos les sabatilles de muntanya, abrigar-vos amb un bon jersei, guants i un bon gorro de llana, posar a la motxilla 4 barretes energètiques, una bossa de fruit secs i aigua per vosaltres i pel vostre gos.

Ens deixàvem un element imprescindible per fer la ruta que avui us suggerim, un bon frontal i un collar lluminós pel vostre company de 4 potes.

Què us proposem? Doncs una ruta nocturna a meitat de setmana que de ben segur us donarà una altra visió de la natura i permetrà agafar amb il·lusió el que queda de setmana.

 

Avui ens en anem a Matadepera (Vallès Occidental) per pujar a la Mola, observar la posta de sol des de el Monestir de Sant Llorenç del Munt i baixar de nit tot observant unes magnífiques vistes de Terrassa i Sabadell il·luminats.

Posem al navegador Carrer Vista Alegre, Matadepera i un cop allà seguim per un camí empedrat fins que trobem un indicador que marca 3 Km fins a la Mola. Des de aquest punt iniciem una pujada forta que ens portarà directes al camí dels Monjós on de primeres ens trobarem amb la Roca de Les Onze Hores.

 

El camí s’endinsa dins del bosc Mediterrani i en algunes zones encara conserva l’antic empedrat. En cada bifurcació que trobem de pujada, hem de girar a la dreta i per tant de baixada, sempre serà a l’esquerra.

La humitat comença a caure i el sol a pondre’s, aproximadament hi ha una hora i mitja d’ascensió fins al monestir, val la pena calcular-ho per tal d’observar la posta de sol.

Cap a final del camí, la pujada es fa algo més suau i per aquells que estigueu en una mica en baixa forma és el moment d’agafar forces. Continuem pujant i ja observareu la gran explanada i una escalinata que ens portarà directament al monestir.

Un cop a dalt, ja podem descarregar la motxilla, reposar i treure l’aigua per hidratar-nos, el nostre cos ho agrairà i el nostre amic pelut també.

Contempleu, respireu, relaxeu-vos mirant el meravellós espectacle que se’ns regala cada dia. Graveu a la retina els colors que la posta de sol ens ofereix. Inspireu i reteniu l’olor a bosc, humitat i natura. Tanqueu els ulls, acaricieu la vostra mascota i gaudiu d’aquest moment.

Que tingueu un bon final de setmana amics!