El bosc encantat d’Òrrius – Rutes familiars

El bosc encantat d’Òrrius – Rutes familiars

Què us sembla una mica de màgia i romanticisme per aquest cap de setmana?

 

Si teniu el diumenge lliure, aparqueu per unes hores les obligacions, les preocupacions i els neguits i permeteu-vos tornar a ser el nen o la nena que tothom porta dins. Us plantejo una ruta on, si deixeu fluir la imaginació, podreu ser l’home de les cavernes, una fada, un trapezista a sobre d’un elefant o un guerrer moai.

Espolseu-vos la mandra, prepareu unes torrades amb tomàquet trossejat i pernil dolç per agafar forces i dirigiu-vos cap a la població d’Òrrius (Maresme). La ruta que farem avui és l’excursió al bosc encantat d’Òrrius, uns 11 Km on ens endinsarem en un bosc ple de sorpreses.

 

Deixem el cotxe a Òrrius i pugem cap a la part més alta del poble des d’on surt el Gr92. Entre les èpoques de febrer i març podrem veure vàries acàcies amb la majestuosa flor groga que donarà lluentor a l’inici del camí. Aquest arbre no s’ha de confondre amb la falsa acàcia que és altament tòxica per les nostres mascotes. Continuarem pujant per la pista fins a arribar a l’ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanyes. A partir d’aquí el trànsit de bicicletes serà menor, per tant, si anem amb més d’un gos, podrem estar tranquils.
Al costat de l’ermita neixen alguns lliris liles que sí que poden donar algun tipus d’irritació a la boca del nostre gos si les mossega.

 

Continuem pujant seguint les indicacions de ruta prehistòrica endinsant-nos en un bosc de pins blancs i alzines. La primera parada serà el Dolmen de Cellecs o la Cabana del Moro. Durant tot el recorregut, el sòl és argilós amb rocs grossos i arrels fortes. Cal vigilar si feu trams d’aquesta ruta corrents on posar els peus, donat que si el poseu sobre alguna arrel, és possible que caigueu! Pels coixinets de la vostra mascota no cal que us preocupeu en excés donat que el terra és molt poc abrasiu.

 

Lasegona parada és el Plat de Molí o Plat del Rei, queda al marge esquerre i és un gran bloc de granit amb una superfície còncava en la part superior. Seguim caminant fins a trobar-nos amb el torrent de Sant Bartomeu que conserva encara la part més salvatge del bosc mediterrani. Segons l’època de l’any baixarà més o menys aigua. L’aigua és neta i pot ser un bon punt per a que la vostra mascota es refresqui. Refresqueu-vos i recupereu forces, ja que a partir d’aquí, ve una pujadeta que de ben segur tindrà la seva recompensa!

 

Xino-Xanoanem fent via cap amunt fins a trobar-nos amb un gran elefant de pedra. Amb molt de compte podeu pujar per veure una perspectiva diferent entre orella i orella de l’elefant. Just darrere, es troba el   que sembla que estigui expressament posat per a fer-nos un petó d’amor etern.

  

Que tingueu bona setmana!