10 raons per esterilitzar la teva mascota

10 raons per esterilitzar la teva mascota

 

1. La vostra femella viurà més anys i de millor qualitat

El 50% de les gosses no esterilitzades y el 90% de les gates en la mateixa condició, desenvolupen al llarg de la vida malalties fatals relacionades amb una NO esterilització temprana. Per això, és recomanable esterilitzar-les abans del primer zel o entre el primer i el segon.

 

2. L’esterilització proporciona beneficis de salut a la vostra mascota mascle

A part de prevenir els embarassos indesitjats, l’esterilització del mascle pot prevenir càncer de testicles, així com problemes de pròstata que es desenvolupen a una edat avançada.

 

3. Una femella esterilitzada no podrà entrar en zel

D’aquesta manera previndrem que les gates miolin desconsoladament cridant al mascle o que s’orinin per tota la casa. En les gosses podrem evitar els signes del zel i els embarassos psicològics si no hi ha hagut munta.

 

4. Un gat mascle esterilitza ja no se’n va fora de casa a buscar femelles

Per tant, evitarem també que puguin patir accidents, o bé, que hi hagi baralles amb altres mascles.

 

5. Problemes de comportament i marcatge

En alguns casos, problemes de comportament sobretot amb membres del mateix sexe, es poden prevenir amb aquesta cirurgia. Per altra banda, totes les conductes de marcatge, si s’esterilitzen a una edat temprana, es poden evitar.

 

6. L’esterilització no farà que la vostra mascota guanyi pes, sinó que si es manté una bona dieta i exercici, mantindrem la nostra mascota en el pes ideal.

 

7. La cirurgia d’esterilització és molt més econòmica que el preu que pot suposar una cirurgia per solucionar una infecció de matriu, un càncer de testicles o el tractament per curar un abscés per mossegada degut a alguna baralla.

 

8. Amb l’esterilització evitarem camades no desitjades i, per tant, abandonaments d’animals

Si tots estiguéssim conscienciats de la importància pel benestar animal que això suposa, el problema dels abandonaments no estaria present en el nostre dia a dia.

 

9. L’excés d’hormones sexuals poden donar diferent simptomatologia, la més evident és la que ocasiona l’excés dels estrògens o la testosterona sobre la pell. En ocasions això pot donar lloc a dermatitis que fins que no s’esterilitzen no acaben de curar-se.

 

10. Els parts en algunes femelles poden ser complicats i poden acabar en cessària. Les cesàries poden haver-se de realitzar en qualsevol moment del dia o de la nit sent una urgència freqüent en la clínica veterinària

 

A l’Hospital Veterinari Garbí creiem en la importància d’esterilitzar i d’identificar a les nostres mascotes, és per això que des de que vam obrir que estem adherits a la Campanya d’Esterilització i Identificació a preus reduïts de FAADA “Sóc Responsable” durant tot l’any!

Truca’ns al 93 759 15 70 i informa’t i/o demana una cita.