Per què esterilitzar el meu conill?

Per què esterilitzar el meu conill?

Per què hem d’esterilitzar el nostre conill?

Esterilitzar una mascota és un acte veterinari que permet millorar la qualitat de vida de l’animal i, a més, suposa també una prevenció per certes patologies que poden desenvolupar amb l’edat.

 

El primer que ens ve al cap quan parlem d’esterilitzar mascotes és que d’aquesta manera previndrem els naixements indesitjats de cadells. Si tenim en compte que cada camada de conillets poden ser d’entre 4 i 12 cries i que cada 2 mesos pot haver-hi un naixement, si no es posen mesures per prevenir-ho, podem arribar a tenir la casa repleta de conillets moníssims.

No obstant això, hi ha moltes altres indicacions per sotmetre els conills a aquesta senzilla cirurgia.

 

No és estrany rebre a la consulta propietaris preocupats perquè el seu conill mascle mostra conductes agressives vers els membres de la família, o bé,  marca amb orina tot el que troba a l’abast. Això, que sovint pot ser molt desagradable, es pot solucionar esterilitzant el conill abans dels 6 mesos d’edat.

Una altra indicació és prevenir que les conilles, a una edat avançada, puguin desenvolupar problemes a la matriuja siguin canvis inflamatoris o neoplàsics.
Una patologia molt comuna en les conilles és l’adenocarcinoma uterí, tumor maligne que pot ocasionar la mort de l’animal.

 

L’orquidectomia és la cirurgia que es realitza als conills mascles per a esterilitzar-los. Consisteix en realitzar una petita incisió en l’escrot i retirar tot el testicle. Tot això es realitza sota anestèsia general i posteriorment s’administra analgèsics perquè no sentin dolor.

L’ovariohisterectomia, és el procediment que se’ls hi realitza a les conilles per tal de retirar ovaris i matriu. D’aquesta manera evitem els naixements no desitjats i també prevenim de malalties anteriorment esmentades.

Aquests procediments són actes veterinaris rutinaris on el risc és mínim i suposa un benestar per a la nostra mascota i una tranquil·litat pel propietari.

 

Si teniu algun dubte ens podeu trucar al 93 759 15 70 i us informarem. També us recordem que l’Hospital Veterinari Garbí és obert les 24 hores, sempre al servei de les vostres mascotes per qualsevol cosa que pugueu necessitar.